Adresă:

Calea Moților 107A, Alba Iulia 510001

Orar Clinică:

L-V: 08:30 – 21:00 

Cardiologie

Cardiologia este o specialitate medicală care se ocupă de diagnosticarea, tratarea și prevenirea afecțiunilor inimii și ale sistemului cardiovascular. Sistemul cardiovascular include inima, vasele de sânge și circulația sanguină, și are un rol esențial în menținerea vieții și sănătății organismului. Un medic specialist în cardiologie se numește cardiolog.

Cardiologie

Cardiologia este o ramură a medicinei care se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor sistemului cardiovascular, care include inima și vasele de sânge. La Clinica Balneomed din Alba Iulia, Dr. Muntean Vlad și Dr. Anton Florin sunt cardiologi experimentați care oferă pacienților o îngrijire medicală de calitate.

Tratamentul în cardiologie poate varia în funcție de tipul și severitatea afecțiunii cardiace și poate include modificări ale stilului de viață, medicamente, dispozitive medicale (cum ar fi stimulatoare cardiace și defibrilatoare) și intervenții chirurgicale (cum ar fi angioplastie coronariană, bypass coronarian și chirurgie valvulară).

Cardiologia se împarte în mai multe sub-specialități, cum ar fi cardiologia intervențională, care se ocupă de tratamentul minim-invaziv al bolilor cardiace și vasculare, și cardiologia pediatrică, care se concentrează pe afecțiunile cardiace la copii și adolescenți.

Când avem nevoie de un medic cardiolog?

Senzația de sufocare, însoțită sau nu de durere în piept, poate fi semn al unei boli cardiovasculare. Dacă obosești exagerat la eforturi mici, se impune vizită la medic. Edemele cauzate de lichidele reținute în organism, mai ales la nivelul gambelor pot reprezenta un semn de insuficientă cardiacă.
Doctor Muntean Vlad
Doctor Anton Florin

Medicii cardiologii tratează o varietate de afecțiuni și tulburări cardiace

Boala arterială coronariană

O afecțiune în care plăcile de aterom se formează în arterele coronare, restrângând fluxul de sânge și oxigen către inimă. Aceasta poate duce la angină pectorală, infarct miocardic și moarte subită cardiacă.

Valvulopatii

Afecțiuni ale valvelor cardiace care pot duce la stenoze (îngustări) sau insuficiențe (regurgitări). Acestea pot fi congenitale sau dobândite și pot cauza simptome precum dispnee, oboseală și edeme.

Cardiomiopatiile

Afecțiuni care afectează mușchiul cardiac, modificând structura și funcționarea inimii. Acestea pot fi clasificate în funcție de tipul lor, cum ar fi cardiomiopatia hipertrofică, dilatativă sau restrictivă.

Insuficiența cardiacă

Afecțiunea în care inima nu poate pompa suficient sânge pentru a satisface nevoile organismului. Insuficiența cardiacă poate fi cauzată de numeroase afecțiuni, inclusiv boli coronariene, hipertensiune arterială și valvulopatii.

Arimiile cardiace

Tulburări ale ritmului cardiac, care pot fi cauzate de probleme ale sistemului electric al inimii. Acestea includ tahicardii, bradicardii, fibrilații și flutteruri.

Hipertensiunea arterială

O afecțiune în care tensiunea arterială este anormal de crescută, ceea ce poate duce la daune la nivelul inimii, rinichilor, creierului și altor organe.

Cabinet Cardiologie Alba Iulia

Tratamentul cardiologic poate varia în funcție de tipul și severitatea afecțiunii cardiace și poate include modificări ale stilului de viață, medicamente, dispozitive medicale (cum ar fi stimulatoare cardiace și defibrilatoare) și intervenții chirurgicale (cum ar fi angioplastie coronariană, bypass coronarian și chirurgie valvulară).

Cardiologia se împarte în mai multe sub-specialități, cum ar fi cardiologia intervențională, care se ocupă de tratamentul minim-invaziv al bolilor cardiace și vasculare, și cardiologia pediatrică, care se concentrează pe afecțiunile cardiace la copii și adolescenți.

Cardiologia este o specialitate medicală care are ca subiect de studiu bolile inimii și ale vaselor de sânge. Etimologie: gr. kardia: „inimă”, logos: „știință”. Cardiologia cuprinde diagnosticul și tratamentul bolilor cardiace congenitale, bolii cardiace ischemice, insuficienței cardiace, valvulopatiilor, aritmiilor și al bolilor pericardului. Medicii specializați în acest domeniu al medicinei se numesc cardiologi. Nu trebuie confundați cu medicii chirurgi cardiovasculari care efectuează intervenții chirurgicale pe cord.

Sună acum