Adresă:

Calea Moților 107A, Alba Iulia 510001

Orar Clinică:

L-V: 08:30 – 21:00 

Endocrinologie

Endocrinologia este o ramură a medicinei care se ocupă cu studiul și tratamentul tulburărilor hormonale și ale sistemului endocrin. Sistemul este alcătuit dintr-un grup de glande care produc și secretă hormoni în sânge. Hormonii sunt substanțe chimice mesager care coordonează o serie de funcții esențiale în organism, cum ar fi metabolismul, creșterea și dezvoltarea, reproducerea și funcțiile cognitive și emoționale.

Endocrinologie

Dr. Suleac Oana este un medic endocrinolog experimentat și dedicat, care oferă îngrijire specializată în diagnosticarea și tratarea tulburărilor glandelor endocrine. Ea se concentrează pe abordări personalizate și pe managementul afecțiunilor precum diabetul, problemele tiroidiene, tulburările hormonale și multe altele. Dr. Suleac Oana ajuta pacienții să își îmbunătățească starea de sănătate, oferindu-le sfaturi și tratamente eficiente la Clinica Balneomed din Alba Iulia.

Tratamentul în endocrinologie poate include o combinație de terapie hormonală, modificări ale stilului de viață, intervenții chirurgicale și managementul simptomelor asociate. Abordarea terapeutică depinde de natura tulburării, severitatea acesteia și nevoile individuale ale pacientului.

Când Să Mergem La Medicul Endocinolog?
Poate că nici nu te-ai gândit până acum, însă o parte importantă din afecțiunile cronice sunt strâns legate de sistemul endocrin, cum ar fi diabetul, sindromul ovarelor polichistice sau osteoporoza. Pentru a preveni astfel de boli, este foarte util sa mergi la controlul anual endocrinologic, care te poate ajuta cu diagnosticarea și tratamentul unor predispoziții sau afecțiuni hormonale, înainte ca acestea să se dezvolte în ceva mai grav.
Doctor Suleac Oana

Glandele endocrine majore includ hipofiza, tiroida, paratiroida, glandele suprarenale, pancreasul, ovarele și testiculele.

Diabetul zaharat

O afecțiune metabolică în care organismul nu poate produce sau utiliza insulina în mod corespunzător, ceea ce duce la hiperglicemie (niveluri crescute de zahăr în sânge).

Sindromul Cushing și boala Addison

Tulburări ale glandelor suprarenale care cauzează producerea inadecvată sau excesivă de hormoni corticosteroizi, afectând metabolismul, echilibrul electrolitic și răspunsul la stres.

Tulburările de creștere și dezvoltare

Probleme legate de producția inadecvată sau excesivă de hormoni de creștere, care pot duce la întârzierea sau accelerarea creșterii și maturizării.

Hipotiroidismul și hipertiroidismul

Afecțiuni ale glandei tiroide care pot rezulta în producerea insuficientă sau excesivă de hormoni tiroidieni, afectând metabolismul, creșterea și dezvoltarea, și starea de spirit.

Osteoporoza

O afecțiune caracterizată prin scăderea densității osoase și fragilitatea oaselor, care poate fi cauzată de un dezechilibru hormonal sau de insuficiența de calciu și vitamina D.

Infertilitatea și tulburările hormonale reproductive

Probleme legate de producția și echilibrul hormonilor sexuali, care pot afecta capacitatea de a concepe și menține o sarcină.

Cabinet Endocrinologie Alba Iulia

Endocrinologia (de la endocrin + sufixul ologie) este o ramură a biologiei și medicinii care se ocupă de sistemul endocrin, de bolile sale și de secrețiile sale specifice cunoscute sub numele de hormoni. De asemenea, este preocupat de integrarea evenimentelor de dezvoltare cum ar fi proliferarea, creșterea și diferențierea, precum și de activitățile psihologice sau comportamentale ale metabolismului, creșterea și dezvoltarea, funcțiile țesutului, somnul, digestia, respirația, excreția, starea de spirit, stresul, lactația, mișcarea, reproducerea și percepția senzorială cauzate de hormoni. Specializările includ endocrinologie comportamentală și endocrinologie comparativă.

Sună acum