Adresă:

Calea Moților 107A, Alba Iulia 510001

Orar Clinică:

L-V: 08:30 – 21:00 

Ecografie

Ecografia este o tehnică de diagnostic imagistică care utilizează unde sonore de înaltă frecvență pentru a crea imagini în timp real ale structurilor interne ale corpului. Acest tip de examinare este non-invazivă, nedureroasă și nu implică expunerea la radiații ionizante, ceea ce o face o opțiune sigură pentru diagnosticarea și monitorizarea unei varietăți de afecțiuni și pentru evaluarea sarcinii.

Ecografie

Dr. Popa Ofelia este un medic specializat, cu experiență și cunoștințe solide în acest domeniu. Utilizând tehnologie avansată și abordări inovatoare, efectuează examinări ecografice pentru a evalua și diagnostica diverse afecțiuni și anomalii în corpul pacientului. Ecografia este o metodă non-invazivă, nedureroasă și sigură, care permite medicului să vizualizeze organele interne, structurile musculo-scheletice și fluxul sanguin în timp real, oferind astfel informații esențiale pentru un diagnostic corect și un plan de tratament eficient.

Ecografia este o metodă de diagnostic rapidă și accesibilă care poate fi efectuată în ambulatoriu sau într-un cadru spitalicesc. Datorită caracterului său non-invaziv și sigur, ecografia este adesea preferată înaintea altor metode de diagnostic imagistic, cum ar fi radiografia și tomografia computerizată, pentru pacienții sensibili la radiații, cum ar fi femeile însărcinate și copiii.

Cum te pregătești pentru ecografie?
Dacă ai de efectuat o ecografie, trebuie să știi că există un set de reguli pe care este nevoie să îl respecți înainte de a realiza investigația. Pregătirea pentru o ecografie poate varia în funcție de tipul de ecografie pe care il vei efectua. Află din acest material cum te pregătești pentru diferitele tipuri de ecografii.
Doctor Popa Ofelia

Recuperarea medicală implică utilizarea unei abordări multidisciplinare și poate include următoarele specialități

Ecografia abdominală

Ecografia abdominală este utilizată pentru a evalua organele interne ale abdomenului, precum ficatul, vezica biliară, pancreasul, rinichii și splina. Aceasta poate ajuta la diagnosticarea unor afecțiuni precum litiaza biliară, pancreatita, chisturile renale și splenomegalia.

Ecografia obstetricală

Ecografia obstetricală este o parte esențială a monitorizării sarcinii, permițând evaluarea dezvoltării fătului, a localizării placentei, a lichidului amniotic și a datelor de naștere prevăzute. De asemenea, poate fi utilizată pentru a identifica posibile complicații ale sarcinii, cum ar fi sarcina extrauterină, placenta previa și restricția de creștere intrauterină.

Ecografia tiroidiană

Ecografia tiroidiană este utilizată pentru a evalua dimensiunea, forma și structura glandei tiroide, ajutând la identificarea nodulilor tiroidieni, a chisturilor și a inflamației glandei.

Ecografia pelvină

Ecografia pelvină este folosită pentru a examina organele pelvine, inclusiv uterul, ovarele și trompele uterine la femei și prostata și vezicula seminală la bărbați. Aceasta poate fi utilizată pentru a diagnostica endometrioza, fibroamele uterine, chisturile ovariene și prostatita.

Ecografia musculoscheletică

Ecografia musculoscheletică este utilizată pentru a examina articulațiile, mușchii, tendoanele și ligamentele, ajutând la diagnosticarea leziunilor sportive, a tendinitelor, a entorselor, a rupturilor musculare și a bolilor degenerative articulare.

Ecografia Doppler

Ecografia Doppler este o tehnică specială de ecografie care măsoară fluxul sanguin în vasele de sânge, facilitând diagnosticarea bolilor vasculare, precum tromboza venoasă profundă, stenoza arterială și insuficiența venoasă cronică.

Cabinet Ecografie Alba Iulia

Ecografia este o metodă de diagnostic rapidă și accesibilă care poate fi efectuată în ambulatoriu sau într-un cadru spitalicesc. Datorită caracterului său non-invaziv și sigur, ecografia este adesea preferată înaintea altor metode de diagnostic imagistic, cum ar fi radiografia și tomografia computerizată, în special pentru pacienții sensibili la radiații, cum ar fi femeile însărcinate și copiii.

Ecografia (denumită și sonografie sau ultrasonografie) este o metodă de obținere a imaginilor medicale. Ecografia este un rezultat al dezvoltării tehnologiei sonarelor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Un dispozitiv portabil pus în contact cu pielea pacientului produce unde ultrasonore de frecvență înaltă și receptează ecourile trimise de către organele interne. Un avantaj al ecografiei constă în alternativa oferită prin eliminarea expunerii la radiațiile X, necesară în alte examene imagistice (CT, radiografie) pentru redarea imaginilor structurilor anatomice. Mai mult, echipamentul este portabil și accesibil. Un dezavantaj constă în faptul că acuratețea diagnosticului obținut prin intermediul examenului ecografic depinde foarte mult de experiența medicului practicant (competențe legate de utilizarea aparatului, precum și explorarea și interpretarea imaginilor în funcție de contextul clinic). Ecografia se recomandă, în mod special, în vizualizarea țesuturilor moi, în timp ce radiografia este mai potrivită în a evidenția structurile cu densitate crescută (ex.: oase).

Sună acum