Psihiatrie
Psihiatrie
Când avem nevoie de un Psihiatru?
Doctor Leucian Andreea
Iată câteva situații în care este recomandată consultația unui psihiatru
Anxietate sau depresie persistentă
Tulburări de somn
Dificultățile persistente în a adormi, trezirile frecvente și coșmarurile recurente care afectează rutina zilnică pot fi semne ale unei tulburări de sănătate mentală. Un psihiatru poate identifica cauzele și oferi soluții terapeutice pentru îmbunătățirea calității somnului și sănătății generale.
Probleme de concentrare și memorie
Schimbări de comportament
Gânduri suicidare sau auto-vătămare
Dificultăți de gestionare a stresului
Cabinet Psihiatrie Alba Iulia
Psihiatria (din limba greacă: psyché (ψυχη) = suflet și iatros (ιατρος) = medic) este o ramură a medicinei care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea, tratamentul și reabilitarea persoanelor cu boli mintale. Noțiunea Psihiatrie a fost introdusă în terminologia medicală în 1808 de medicul german Johann Christian Reil din Halle (inițial „Psychiaterie”, devenită mai târziu „Psychiatrie”).
Psihiatria poate fi definită ca o „disciplină de sinteză” prin care urmărirea și menținerea sănătății mintale – scopul său principal – se obțin luând în considerare diverși factori: psihologici, socio-culturali, politici, juridici, medico-farmacologici. Domeniul psihiatriei se extinde în multe alte specialități medicale. Tulburările psihice și bolile mintale influențează aproape toate aspectele vieții unui pacient, funcțiile organismului, comportamentul, afectivitatea, perceperea realității, relațiile interumane, sexualitatea, munca și timpul liber.