Adresă:

Calea Moților 107A, Alba Iulia 510001

Orar Clinică:

L-V: 08:30 – 21:00 

Neurochirurgie

Neurochirurgia este o specialitate medicală care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul chirurgical al afecțiunilor sistemului nervos, care include creierul, măduva spinării și nervii periferici. Neurochirurgii sunt medici specializați în chirurgie asupra sistemului nervos și sunt instruiți în diagnosticarea, evaluarea și îngrijirea pacienților.

Neurochirurgie​

Dr. Suciu Cristina oferă expertiză în domeniul neurochirurgiei, având o experiență vastă în tratarea afecțiunilor sistemului nervos central și periferic. Neurochirurgia se ocupă cu diagnosticul, tratamentul și prevenirea problemelor sistemului nervos, inclusiv a creierului, coloanei vertebrale sau a nervilor periferici. Cristina este o persoană dedicată și oferă importanță abordării personalizate în managementul afecțiunilor neurologice.

Neurochirurgia implică o combinație de cunoștințe și abilități din neurologie, chirurgie, radiologie și anestezie. Neurochirurgii colaborează cu alți specialiști medicali, cum ar fi neurologi, neuroradiologi, oncologi și ortopezi, pentru a asigura o abordare integrată a diagnosticării și tratamentului afecțiunilor neurologice complexe.

Cand ar trebui să mergem la un medic neurochirurg?

Durerea de spate reprezintă principalul motiv pentru necesitatea zilelor libere de la muncă. Această problemă afectează milioane de oameni anual și, poate datorită frecvenței sale, este adesea percepută ca o etapă normală a îmbătrânirii. După cum spunem multora dintre pacienții noștri, durerile de spate nu sunt normale la orice vârstă și pot fi un indiciu că ceva nu este în regulă din punct de vedere medical. În loc să te confrunți cu durerea de spate ca un aspect normal al vieții, este mult mai bine să programați o consultație cu un medic specialist și în funcție de cronicitatea durerii sau de implicațiile acesteia in viața de zi cu zi puteți urgenta această consultație.

Doctor Suciu Cristina

Tumori cerebrale și ale măduvei spinării

Tumori cerebrale și ale măduvei spinării

Neurochirurgii operează tumori ale creierului, măduvei spinării și nervilor, care pot fi benigne sau maligne. Scopul intervențiilor chirurgicale este înlăturarea completă sau parțială a tumorii și reducerea simptomelor și complicațiilor.

Malformații vasculare cerebrale

Doctorii operează malformații vasculare precum anevrismele cerebrale, malformațiile arteriovenoase și fístulele dural arteriovenoase. Scopul intervențiilor chirurgicale este prevenirea sângerărilor și a altor complicații neurologice.

Tulburări ale mișcării și epilepsie

Medicii pot interveni în cazul unor pacienți cu tulburări ale mișcării (precum boala Parkinson) sau epilepsie rezistentă la tratament prin abordări chirurgicale, cum ar fi stimularea cerebrală profundă, rezecția epileptogenică și calozotomia.

Traumatisme cranio-cerebrale și leziuni ale coloanei vertebrale

Medicii specialiști tratează urgențele legate de traumatisme cranio-cerebrale, cum ar fi contuzii cerebrale, hematoame subdurale și epidurale și fracturi de craniu, precum și leziunile coloanei vertebrale, cum ar fi fracturile vertebrale și herniile de disc.

Hidrocefalie

Se tratează hidrocefalia prin introducerea unui sistem de drenaj care permite redirecționarea lichidului cefalorahidian în exces spre alte părți ale corpului, unde poate fi absorbit în mod normal.

Boli degenerative ale coloanei vertebrale

Pentru a trata probleme precum stenoza spinală, spondilolistezis, hernii de disc și artroză, care pot provoca dureri și disfuncții neurologice.

Cabinet Neurochirurgie Alba Iulia

Neurochirurgia implică o combinație de cunoștințe și abilități din neurologie, chirurgie, radiologie și anestezie. Neurochirurgii colaborează cu alți specialiști medicali, cum ar fi neurologi, neuroradiologi, oncologi și ortopezi, pentru a asigura o abordare integrată a diagnosticării și tratamentului afecțiunilor neurologice complexe.

Neurochirurgia este o ramură a chirurgiei care se ocupă de operațiile pe creier și alte intervenții asupra sistemului nervos, sistemul nervos de control care reglează activitățile din organism. Operațiile pe creier sunt în general extrem de delicate și implică o serie complicată de tehnici, echipament și tehnologie sofisticată.

Sună acum