Adresă:

Calea Moților 107A, Alba Iulia 510001

Orar Clinică:

L-V: 08:30 – 21:00 

Echipa medicală
Balneomed

Clinica Balneomed a fost înființată cu scopul de redefini îngrijirile ambulatorii din România și din Alba Iulia, ridicând calitatea serviciilor medicale la un nivel superior. Astăzi, ne mândrim cu o echipă formată din peste 30 de medici primari și specialiști, asistente medicale, secretare medicale și alți colegi care se dedică zilnic confortului pacienților noștri.

Dr. Suleac Oana este un medic endocrinolog experimentat și dedicat, care oferă îngrijire specializată în diagnosticarea și tratarea tulburărilor glandelor endocrine. Ea se concentrează pe abordări personalizate și pe managementul afecțiunilor precum diabetul, problemele tiroidiene, tulburările hormonale și multe altele. Dr. Suleac Oana ajuta pacienții să își îmbunătățească starea de sănătate, oferindu-le sfaturi și tratamente eficiente la Clinica Balneomed din Alba Iulia.

Când să mergem la medicul endocinolog?

Poate că nici nu te-ai gândit până acum, însă o parte importantă din afecțiunile cronice sunt strâns legate de sistemul endocrin, cum ar fi diabetul, sindromul ovarelor polichistice sau osteoporoza. Pentru a preveni astfel de boli, este foarte util sa mergi la controlul anual endocrinologic, care te poate ajuta cu diagnosticarea și tratamentul unor predispoziții sau afecțiuni hormonale, înainte ca acestea să se dezvolte în ceva mai grav.

Doctor Suleac Oana

La Clinica Balneomed din Alba Iulia, Dr. Stoia Dudaș D. Cristina este specializată în recuperare medicală și se dedică în întregime îmbunătățirii stării de sănătate și calității vieții pacienților. Prin utilizarea tehnicilor moderne și a unor abordări personalizate, Dr. Cristina ajută pacienții să își recupereze mobilitatea și să se bucure din nou de o viață activă și sănătoasă.

Când avem nevoie de recuperare medicală?

Atunci când ești afectat la nivelul aparatului neuro-musculo-artro-kinetic de o infirmitate, o disfuncție, un deficit funcțional, o incapacitate (dizabilitate) sau un handicap ce te împiedică să te integrezi optim în societate sau să îți desfășori activitățile zilnice.
Când manifești o infirmitate mecanică, senzitivă sau motorie a capului, trunchiului sau membrelor.

Doctor Stoia Dudaș Diana Cristina

Prevenirea este un aspect cheie în dermatologie, care include educarea pacienților despre protecția solară, detectarea timpurie a cancerului de piele și gestionarea corespunzătoare a pielii pentru a preveni afecțiuni precum acneea și eczema. La Clinica Balneomed din Alba Iulia, Dr. Cireașă Simona și Dr. Petruți Claudia sunt dermatologi experimentați care oferă pacienților o îngrijire medicală de calitate.

Fiind pielea un organ atât de vizibil și accesibil, dermatologia este o specialitate foarte vizuală, având un mare accent pe identificarea problemelor prin examinare directă și utilizarea tehnicilor de diagnostic, cum ar fi dermatoscopia.

Când Să Mergem La Medicul Dermatolog?

Ar trebui să iei în considerare vizita la un dermatolog atunci când observi semne sau simptome neobișnuite la nivelul pielii sau pentru a efectua un control anual preventiv. Acesta din urmă este crucial pentru identificarea timpurie a bolilor mai grave, precum cancerul de piele. Controlul anual este recomandat în special după sezonul estival, perioadă în care medicul poate evalua impactul expunerii la radiațiile UV asupra pielii tale.

Doctor Cireașă Simona
Doctor Petruți Claudia

Cardiologia este o ramură a medicinei care se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor sistemului cardiovascular, care include inima și vasele de sânge. La Clinica Balneomed din Alba Iulia, Dr. Muntean Vlad și Dr. Anton Florin sunt cardiologi experimentați care oferă pacienților o îngrijire medicală de calitate.

Când avem nevoie de un medic cardiolog?

Senzația de sufocare, însoțită sau nu de durere în piept, poate fi semn al unei boli cardiovasculare. Dacă obosești exagerat la eforturi mici, se impune vizită la medic. Edemele cauzate de lichidele reținute în organism, mai ales la nivelul gambelor pot reprezenta un semn de insuficientă cardiacă.
Doctor Muntean Vlad
Doctor Anton Florin

Tratamentul în reumatologie poate fi complex și implică o combinație de medicamente antiinflamatorii, analgezice, corticosteroizi, modificări ale stilului de viață și terapii de reabilitare (precum fizioterapia și terapia ocupațională). Abordarea terapeutică depinde de tipul și severitatea afecțiunii reumatologice, precum și de nevoile individuale ale pacientului.

Reumatologia se suprapune cu alte specialități medicale, cum ar fi medicina internă, ortopedia, imunologia și nefrologia, deoarece multe boli reumatologice pot afecta diferite sisteme ale organismului. Colaborarea între specialiști este esențială pentru a asigura o abordare integrată a diagnosticării și tratamentului acestor afecțiuni complexe.

Când avem nevoie de un reumatolog?

Dacă în familia ta există persoane care diagnosticate cu boli autoimune sau reumatice ori dacă simptomele se înrăutățesc într-un timp foarte scurt, este prioritar să te adresezi unui medic reumatolog.
Doctor Cozma Flavia

Gastroenterologia este o specialitate medicală care se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor și bolilor sistemului digestiv. La Clinica Balneomed din Alba Iulia, aveți posibilitatea să consultați un trio de experți în domeniu: Doctor Marcus Bogdan, Doctor Dorca Alexandra și Doctor Cormoș Rodica. Acești specialiști pot trata diverse afecțiuni gastrointestinale, cum ar fi refluxul gastroesofagian, ulcerele, boala inflamatorie intestinală, sindromul intestinului iritabil și multe altele.

Când ar trebui să mergem la un medic gastroenterolog?

Dacă ai peste 50 de ani, îți recomandăm să te întâlnești cu un gastroenterolog pentru un consult preventiv. Bărbații și femeile cu vârsta peste 50 de ani au un risc crescut de cancer de colon. Dacă te afli în această grupă de vârstă, ar trebui să fii examinat în mod regulat, iar dacă ai o rudă cu cancer de colon, ar trebui să întrebi medicul despre momentul în care este necesar să faci screening-uri.

Doctor Marcus Bogdan
Doctor Dorca Alexandra
Doctor Cormoș Rodica​

Dr. Tomescu Doru și Dr. Jid Raluca sunt neurologi experimentați, dedicați să ofere pacienților cele mai bune îngrijiri medicale în domeniul neurologic. Acești medici specialiști lucrează îndeaproape cu pacienții pentru a diagnostica, trata și preveni afecțiunile sistemului nervos, incluzând boli precum epilepsia, scleroza multiplă, Parkinson, Alzheimer și tulburări de somn. Ei folosesc tehnici și instrumente moderne pentru a asigura o abordare precisă și eficientă în managementul problemelor neurologice.

Când ar trebui să mergeți la un medic neurolog?

Deși pot părea inofensive, amorțeala, amețeala sau durerea de cap recurentă sunt simptome pe care le ignorăm de cele mai multe ori, deoarece sperăm să treacă de la sine. Atunci când aceste semne persistă, vă recomandăm efectuarea unui consult de specialitate.
Doctor Tomescu Doru
Doctor Jid Raluca

Dr. Popa Ofelia este un medic specializat, cu experiență și cunoștințe solide în acest domeniu. Utilizând tehnologie avansată și abordări inovatoare, Ofelia efectuează examinări ecografice pentru a evalua și diagnostica diverse afecțiuni și anomalii în corpul pacientului. Ecografia este o metodă non-invazivă, nedureroasă și sigură, care permite medicului să vizualizeze organele interne, structurile musculo-scheletice și fluxul sanguin în timp real, oferind astfel informații esențiale pentru un diagnostic corect și un plan de tratament eficient.
Cum te pregătești pentru ecografie?
Dacă ai de efectuat o ecografie, trebuie să știi că există un set de reguli pe care este nevoie să îl respecți înainte de a realiza investigația. Pregătirea pentru o ecografie poate varia în funcție de tipul de ecografie pe care il vei efectua. Află din acest material cum te pregătești pentru diferitele tipuri de ecografii.
Doctor Popa Ofelia

Nutriția joacă un rol esențial în sănătatea și bunăstarea generală, iar Ureche Andreea este dedicată în a ajuta pacienții să adopte o dietă echilibrată și sănătoasă. Oferă consultații și recomandări personalizate pentru fiecare pacient, ținând cont de vârstă, sex, greutate, nivel de activitate fizică și orice afecțiune medicală existentă.

Ce trebuie să știm despre vizita la nutriționist?

În primul rând, persoana căreia i te adresezi trebuie să fie un specialist, de preferință medic specializat în boli de nutriție, boli metabolice, diabet sau gastroenterologie. Foarte importantă, pe lângă pregătirea academică a nutriționistului, este și experiența profesională.

Nutriționist Licențiat Ureche Andreea

Grin Mihai este un specialist în domeniul ortopediei, se ocupă cu diagnosticarea, tratamentul și prevenirea afecțiunilor sistemului musculo-scheletic. Acesta include oasele, articulațiile, ligamentele, tendoanele și mușchii. Mihai are o experiență vastă în abordarea diverselor probleme ortopedice și se angajează să ofere pacienților săi servicii medicale de înaltă calitate sau tratamente personalizate, ajutându-i să-și recupereze mobilitatea.

Când mergem la ortoped?

Orice afecțiune a membrelor (dureri articulare, apariția unor umflături împrejurul articulațiilor, dureri musculare, reducerea mobilității într-o articulație, incapacitatea de a vă folosi de un membru la activități de zi cu zi – mers, îmbrăcat, spălat pe dinți etc.) vă trebui, deci, să fie investigata de un ortoped.

Doctor Grin Mihai

Dr. Suciu Cristina oferă expertiză în domeniul neurochirurgiei, având o experiență vastă în tratarea afecțiunilor sistemului nervos central și periferic. Neurochirurgia se ocupă cu diagnosticul, tratamentul și prevenirea problemelor sistemului nervos, inclusiv a creierului, coloanei vertebrale sau a nervilor periferici. Cristina este o persoană dedicată și oferă importanță abordării personalizate în managementul afecțiunilor neurologice.

Cand ar trebui să mergem la un medic neurochirurg?

Durerea de spate reprezintă principalul motiv pentru necesitatea zilelor libere de la muncă. Această problemă afectează milioane de oameni anual și, poate datorită frecvenței sale, este adesea percepută ca o etapă normală a îmbătrânirii. După cum spunem multora dintre pacienții noștri, durerile de spate nu sunt normale la orice vârstă și pot fi un indiciu că ceva nu este în regulă din punct de vedere medical. În loc să te confrunți cu durerea de spate ca un aspect normal al vieții, este mult mai bine să programați o consultație cu un medic specialist și în funcție de cronicitatea durerii sau de implicațiile acesteia in viața de zi cu zi puteți urgenta această consultație.

Doctor Suciu Cristina

Sună acum