Adresă:

Calea Moților 107A, Alba Iulia 510001

Orar Clinică:

L-V: 08:30 – 21:00 

Reumatologie

Reumatologia este o specialitate medicală care se ocupă de diagnosticarea, tratarea și prevenirea afecțiunilor musculo-scheletice și ale țesuturilor conjunctive, precum și a bolilor autoimune sistemice. Aceste afecțiuni pot afecta articulațiile, mușchii, oasele, tendoanele și ligamentele și pot cauza durere, inflamație și deteriorarea funcționalității. Un medic reumatolog este un medic specialist care diagnostichează și tratează bolile musculo-scheletice și ale afecțiunilor sistemice autoimune, pe care obișnuim să le numim boli reumatismale.

Reumatologie

Tratamentul în reumatologie poate fi complex și implică o combinație de medicamente antiinflamatorii, analgezice, corticosteroizi, modificări ale stilului de viață și terapii de reabilitare (precum fizioterapia și terapia ocupațională). Abordarea terapeutică depinde de tipul și severitatea afecțiunii reumatologice, precum și de nevoile individuale ale pacientului. 

Reumatologia se suprapune cu alte specialități medicale, cum ar fi medicina internă, ortopedia, imunologia și nefrologia, deoarece multe boli reumatologice pot afecta diferite sisteme ale organismului. Colaborarea între specialiști este esențială pentru a asigura o abordare integrată a diagnosticării și tratamentului acestor afecțiuni complexe.

Când avem nevoie de un reumatolog?

Dacă în familia ta există persoane care diagnosticate cu boli autoimune sau reumatice ori dacă simptomele se înrăutățesc într-un timp foarte scurt, este prioritar să te adresezi unui medic reumatolog.
Doctor Cozma Flavia

Medicii Reumatologi tratează o gamă largă de afecțiuni

Artrita reumatoidă

O boală autoimună în care sistemul imunitar atacă în mod anormal țesuturile articulațiilor, provocând inflamație, durere și deteriorarea progresivă a articulațiilor.

Lupus eritematos sistemic

Formă de artrită inflamatorie cauzată de acumularea de cristale de urat monosodic în articulații, care provoacă durere intensă, roșeață și umflare.

Guta

Afecțiuni care afectează mușchiul cardiac, modificând structura și funcționarea inimii. Acestea pot fi clasificate în funcție de tipul lor, cum ar fi cardiomiopatia hipertrofică, dilatativă sau restrictivă.

Osteoartrita

Afecțiune degenerativă a articulațiilor, care apare în urma uzurii cartilajului articular și a modificărilor osoase, cauzând durere și limitarea mobilității.

Spondilita anchilozantă

Afecțiune inflamatorie care afectează în principal coloana vertebrală și articulațiile sacroiliace, provocând durere și rigiditate și, în unele cazuri, fuziunea oaselor coloanei vertebrale.

Fibromialgia

Afecțiune cronică caracterizată prin durere generalizată, oboseală, tulburări de somn și sensibilitate la nivelul mușchilor și articulațiilor.

Cabinet Reumatologie Alba Iulia

Medicii care se specializează în reumatologie sunt cunoscuți sub numele de reumatologi. Ei folosesc o varietate de teste de diagnostic pentru a identifica aceste boli, inclusiv analize de sânge, imagistică prin rezonanță magnetică (IRM), ultrasunete și radiografii. Tratamentul pentru boli reumatice variază în funcție de boală și de pacient, dar poate include medicație, terapie fizică, modificări ale stilului de viață și, în unele cazuri, intervenții chirurgicale.

Reumatologia este o ramură a medicinii interne, care se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea bolnavilor cu afecțiuni nechirurgicale ale aparatului locomotor. Aceste afecțiuni sunt de obicei dureroase, acute sau de cele mai multe ori cronice, care împiedică buna funcționare a aparatului locomotor și sunt numite în general reumatism sau boli reumatice și musculoscheletice.

Sună acum