Adresă:

Calea Moților 107A, Alba Iulia 510001

Orar Clinică:

L-V: 08:30 – 21:00 

Ortopedie

Ortopedia este o specialitate medicală care se ocupă de diagnosticarea, tratamentul, prevenția și reabilitarea afecțiunilor sistemului musculoscheletic. Ortopedul tratează boli şi defecte ale sistemului musculo-scheletice. Gama de boli care tratează medicul ortoped include patologii congenitale, defecte ale sistemului osos, complicaţii în urma bolilor infecţioase, traume cornice şi primare, precum şi consecinţele după trauma şi boli ale sistemului osos. În plus, ortopedul tratează boli profesionale asociate cu tulburări ale sistemului musculo-scheletic.

Ortopedie

Dr. Grin Mihai este un specialist în domeniul ortopediei, se ocupă cu diagnosticarea, tratamentul și prevenirea afecțiunilor sistemului musculo-scheletic. Acesta include oasele, articulațiile, ligamentele, tendoanele și mușchii. Dr. Grin Mihai are o experiență vastă în abordarea diverselor probleme ortopedice și se angajează să ofere pacienților săi servicii medicale de înaltă calitate sau tratamente personalizate, ajutându-i să-și recupereze mobilitatea.

Ortopedia implică o combinație de cunoștințe și abilități din anatomie, fiziologie, biomecanică și chirurgie. Ortopedii colaborează cu alți specialiști, cum ar fi fiziatri, reumatologi, neurologi și terapeuți fizici, pentru a asigura o abordare integrată a diagnosticării și tratamentului afecțiunilor musculoscheletice.

Când mergem la ortoped?

Orice afecțiune a membrelor (dureri articulare, apariția unor umflături împrejurul articulațiilor, dureri musculare, reducerea mobilității într-o articulație, incapacitatea de a vă folosi de un membru la activități de zi cu zi – mers, îmbrăcat, spălat pe dinți etc.) vă trebui, deci, să fie investigata de un ortoped.

Doctor Grin Mihai

Afecțiunile tratate de medicul Ortoped

Leziuni sportive

Medicii specialiști tratează leziuni sportive, cum ar fi entorsele, luxațiile, rupturile de ligamente și tendoane, fracturile și dislocațiile. De asemenea, ei pot oferi recomandări pentru prevenirea accidentelor și pentru întoarcerea în siguranță la activități sportive după recuperare.

Deformități congenitale și dobândite

Medicii tratează malformații și deformități congenitale, precum displazia de șold și piciorul strâmb, precum și deformități dobândite, cum ar fi scolioza și cifoza.

Tumori osoase și ale țesuturilor moi

Ortopezii oncologi se ocupă de diagnosticul și tratamentul tumorilor benigne și maligne ale oaselor și țesuturilor moi, precum osteosarcomul, condrosarcomul și sarcomul Ewing.

Boli degenerative articulare

Medicii abordează boli degenerative ale articulațiilor, cum ar fi osteoartrita și artrita reumatoidă, prin utilizarea unor tratamente conservatoare sau chirurgicale, cum ar fi terapia medicamentoasă, fizioterapia și artroplastia (înlocuirea articulației).

Traumatisme ale sistemului musculoscheletic

Doctorii sunt implicați în tratamentul fracturilor osoase, dislocațiilor și altor leziuni traumatice ale sistemului musculoscheletic. Aceștia pot efectua intervenții chirurgicale, precum osteosinteza (fixarea fracturilor cu plăci, șuruburi și tije) și reconstrucția ligamentelor.

Afecțiuni ale coloanei vertebrale

Medicii tratează afecțiuni ale coloanei vertebrale, cum ar fi herniile de disc, stenoza spinală și spondilolistezisul. Aceștia pot efectua intervenții chirurgicale, precum discectomia, laminectomia și artrodeza spinală.

Cabinet Ortopedie Alba Iulia

Ortopedia implică o combinație de cunoștințe și abilități din anatomie, fiziologie, biomecanică și chirurgie. Ortopedii colaborează cu alți specialiști, cum ar fi fiziatri, reumatologi, neurologi și terapeuți fizici, pentru a asigura o abordare integrată a diagnosticării și tratament

Ortopedia și traumatologia este specialitatea chirurgicală care se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea afecțiunilor congenitale și dobândite, traumatice și netraumatice, ale aparatului locomotor.

Sună acum