Adresă:

Calea Moților 107A, Alba Iulia 510001

Orar Clinică:

L-V: 08:30 – 21:00 

Recuperare medicală

Recuperarea medicală, cunoscută și sub denumirea de medicină de reabilitare, este un domeniu medical care se concentrează pe îmbunătățirea și restabilirea mobilității și calității vieții pacienților care au suferit diverse probleme de sănătate, cum ar fi accidente, boli sau intervenții chirurgicale. Scopul principal al recuperării medicale este de a ajuta pacienții să-și recapete cât mai mult din abilitățile fizice, emoționale și sociale pe care le-au pierdut din cauza unei afecțiuni.

Recuperare medicală

La Clinica Balneomed din Alba Iulia, Dr. Stoia Dudaș D. Cristina este specializată în recuperare medicală și se dedică în întregime îmbunătățirii stării de sănătate și calității vieții pacienților. Prin utilizarea tehnicilor moderne și a unor abordări personalizate, Dr. Cristina ajută pacienții să își recupereze mobilitatea și să se bucure din nou de o viață activă și sănătoasă.

Recuperarea medicală poate fi realizată în diferite medii, cum ar fi spitale, centre de reabilitare, clinici de recuperare medicală sau chiar la domiciliul pacientului, în funcție de severitatea afecțiunii și de nevoile individuale ale pacientului.

Un plan de recuperare medicală este întocmit în funcție de evaluarea inițială a pacientului, care ia în considerare nivelul de funcționalitate, obiectivele de recuperare și posibilele limitări. Planul este monitorizat și ajustat pe parcurs, în funcție de progresele realizate de pacient.

Când avem nevoie de recuperare medicală?

Atunci când ești afectat la nivelul aparatului neuro-musculo-artro-kinetic de o infirmitate, o disfuncție, un deficit funcțional, o incapacitate (dizabilitate) sau un handicap ce te împiedică să te integrezi optim în societate sau să îți desfășori activitățile zilnice.
Când manifești o infirmitate mecanică, senzitivă sau motorie a capului, trunchiului sau membrelor.

Doctor Stoia Dudaș Diana Cristina

Recuperarea medicală implică utilizarea unei abordări multidisciplinare și poate include următoarele specialități

Fizioterapie

Ajută pacienții să-și recupereze și să-și mențină mișcările fizice prin intermediul exercițiilor, terapiei, electroterapiei și a altor tehnici medicale.

Terapia logopedică

Vizează evaluarea și tratamentul problemelor de comunicare și înghițire cauzate de afecțiuni neurologice, traumatisme sau boli.

Terapia prin muncă

Ajută pacienții să se reintegreze în viața profesională, adaptându-se la noile cerințe ale locului de muncă și dezvoltând strategii de coping pentru a face față stresului și anxietății.

Terapia ocupațională

Se concentrează pe îmbunătățirea abilității pacientului de a-și relua activitățile cotidiene, precum îmbrăcarea, hrănirea și îngrijirea personală, prin reeducare și adaptare.

Psihologia

Abordează problemele emoționale, cognitive și comportamentale ale pacienților și ajută la gestionarea stresului, anxietății și depresiei asociate cu recuperarea medicală.

Cabinet Recuperare medicală Alba Iulia

Recuperarea medicală poate fi realizată în diferite medii: la Clinica Balneomed din Alba Iuli, la spital, centre de reabilitare sau chiar la domiciliul pacientului, în funcție de severitatea afecțiunii și de nevoile individuale ale pacientului.
Un plan de recuperare medicală este întocmit în funcție de evaluarea inițială a pacientului. Complexitatea actuală a îngrijirilor, accesul pacienților la informații, diversitatea mediilor de îngrijire medicală sunt motive pentru care practica îngrijirii de sănătate a evoluat de la o profesie vocațională către o profesie complexă. În vederea obținerii propriei identități profesionale și pentru a adapta procesul de îngrijire la standardele de calitate și de siguranță pentru pacienți, la nivelul organizației profesionale este necesar să se dezvolte o politică pentru îngrijiri de sănătate. În prezent, datele privind activitatea de îngrijire nu sunt documentate, colectate și analizate și nu sunt percepute ca unul dintre indicatorii de creștere a calității serviciilor medicale.

Medicina de Reabilitare este o disciplină medicală care are ca scop reabilitarea – ca și proces de restabilire a funcțiilor fizice, dar și ameliorarea capacității de a permite persoanelor să participe activ în cadrul societății.

Sună acum