Adresă:

Calea Moților 107A, Alba Iulia 510001

Orar Clinică:

L-V: 08:30 – 21:00 

Cursuri înot copii

Cursurile de înot pentru copii sunt concepute pentru a îi ajuta pe cei mici să se familiarizeze cu apa și să învețe tehnicile de bază ale înotului. Acestea sunt adesea structurate în funcție de vârsta și nivelul de abilitate al copiilor și pot varia de la cursuri de introducere pentru copiii care nu au experiență cu înotul până la cursuri avansate pentru cei care își doresc să își îmbunătățească stilurile de înot și performanța.

Cursuri înot copii

Profesorul Alexandru Tudor aduce o abordare personalizată și atentă fiecărui curs de înot, asigurându-se că fiecare copil se simte în siguranță, se distrează și învață într-un ritm care i se potrivește cel mai bine. Pentru mai multe detalii sau pentru a programa o ședință, vă puteți contacta direct clinica. Înotul este o activitate excelentă pentru dezvoltarea generală a copilului. Fie că este vorba de dezvoltarea abilităților fizice, de creșterea încrederii în sine sau de îmbunătățirea abilităților sociale, înotul oferă numeroase beneficii. 

Care sunte beneficiile înotului pentru copii?

Înotul pentru copii promovează dezvoltarea fizică și psihologică integrală. Îmbunătățește coordonarea, forța, rezistența și flexibilitatea, totodată ajutând la tonifierea musculaturii. Este esențial în dezvoltarea încrederii în sine, prin depășirea provocărilor și atingerea obiectivelor. În plus, înotul îi învață pe copii despre siguranța în apă, le dezvoltă abilitățile sociale și promovează un stil de viață activ și sănătos. Este, de asemenea, o activitate distractivă și relaxantă, contribuind la o bună stare de spirit.

Profesor Tudor Alexandru – Instructor Înot

Există numeroase motive pentru care înotul este o activitate excelentă pentru copii

Îmbunătățirea abilităților fizice

Înotul este un exercițiu complet al corpului care contribuie la dezvoltarea forței musculare, coordonării, flexibilității și a rezistenței. Îmbunătățește și sănătatea cardiovasculară.

Încredere în sine

Învățarea unei noi abilități, cum ar fi înotul, poate crește încrederea în sine a unui copil. Pe măsură ce își îmbunătățesc abilitățile, copiii se pot simți mândri de realizările lor.

Distracție

Înotul este o activitate distractivă care poate fi bucurată pe tot parcursul anului. Mulți copii se bucură de senzația de a fi în apă și de jocurile care pot fi jucate în piscină.

Siguranță

Învățarea înotului poate contribui la siguranța propriului copil, reducând riscul de accidente legate de apă.

Abilități sociale

Înotul într-un mediu de grup le permite copiilor să se socializeze cu alți copii de aceeași vârstă și să își dezvolte abilități sociale.

Promovează un stil de viață sănătos

Înotul este o modalitate excelentă de a încuraja un stil de viață activ și sănătos de la o vârstă fragedă.

Însftructor Înot Alba Iulia

Programul de inițiere la înot pentru copii

Cursurile de înot individuale sunt special concepute pentru copiii care nu au mai participat la cursuri de înot sau care, deși au participat, nu au reușit încă să depășească etapa de înot cu aripioare sau cu colac. Există copii care manifestă teamă de apă sau alții care nu au experiența necesară pentru a participa la cursurile de grup. Aceste bariere pot fi depășite cu ușurință prin interacțiunea individuală cu antrenorii noștri. Recomandăm un minim de 4 sesiuni individuale, în special în cazul copiilor mai mari, înainte de a participa la cursurile de grup.

Programul de înot pentru copii

Cursurile de înot de grup sunt destinate copiilor care deja știu să înoate și care doresc să practice acest sport pentru beneficiile sale. Desigur, în cadrul grupurilor se lucrează la perfecționarea stilului și la învățarea tehnicilor de înot, însă progresul poate fi mai lent decât la cursurile individuale. Din această cauză, recomandăm ca la grupă să participe copii care au deja o anumită experiență, nu manifestă frică de apă și au depășit etapa de înot cu aripioare sau cu colac.

Despre înot

Înotul este o mișcare de deplasare a oamenilor sau a animalelor prin apă, de obicei fără niciun fel de asistență artificială. Tipurile sau stilurile de înot sunt craul, bras, fluture sau spate, dar și anumite derivate ale acestora, de exemplu bras lung, spate dublu etc.

Sună acum